Balatoni Yacht Club

Cím: 8226 Alsóörs, Vasút utca 5.

A Balatoni Yacht Club 108 éves múltra tekint vissza, 1912-ben, hazánk második vitorlás egyesületeként került megalapításra. Tevékenysége során mindig fontos küldetésének tartotta és tartja a hazai vitorlázás fejlesztését, a vitorlás utánpótlás-nevelést, a hazai versenyvitorlázás és élsport támogatását, a sport által közvetített értékek hangsúlyozását, a vitorlázás minél szélesebb célközönséghez való eljuttatását. Tagjaikat összeköti a vitorlázás sport szeretete és elkötelezettségük a hazai vitorlás sport fejlesztése iránt.

Felnőtt amatőr versenysport és felnőtt oktatások

A vitorlázás pozitív élettani hatásai közismertek, továbbá késő időskorig művelhető. Tagjaik számára biztosítják a feltételeket, hogy a sportágban fejlődni, versenyezni tudjanak. Felnőtt oktatásokat is szerveznek, ahol tagjaik fejleszteni tudják vitorlázó tudásukat és versenytaktikai készségeiket és ismereteiket. Együttműködve a WindWorks Kft-vel nyaranta több alkalommal is szerveznek felnőtt oktatásokat. 

Vitorlás gyermektáborok és iskolai vitorlás program

A nyári vitorlás táborok kiváló lehetőséget nyújtanak a vitorlás sportág megismerésére és megszerettetésére, amelyben tapasztalt és képzett oktatóik kiváló partnerek. Testnevelés órát kiváltó iskolai vitorlás programuk által pedig a Balaton parti iskolások számára nyújtanak lehetőséget a sportág elsajátítására.

Utánpótlás nevelő vitorlás program

Programuk a vitorlás utánpótlás-nevelés teljes életciklusát felöleli, a kezdő gyermektáborok szervezésétől, a tehetség kiválasztáson és tehetség gondozáson át az ifjúsági versenysportig és élsportig, több hajóosztályban, magasan képzett edzők közreműködésével.

Olimpiai versenysport

Egyesületük színeiben készül az olimpiai kvalifikáció megszerzésére Virág Flóra és Molnár Dávid Nacra 17 Foiling ifjúsági versenyző páros.

Vitorlás versenyrendezés

Egy vitorlás verseny sikere a magas szakmai színvonal biztosításán alapszik vízen és parton egyaránt. Versenyrendezési tevékenységük során erre a kiválóságra törekednek. Utánpótlás és felnőtt versenyeket egyaránt rendeznek.

Kapcsolat

8226 Alsóörs, Vasút utca 5.
+36 70 770 6363

« Vissza

Hírlevél