BikeBalaton, biciklivel bárhova, bármikor

Ez is egy csak egy családi nyaralásnak indult, természetesen - ahogy azt már megszokhattuk - valamit ismét elfelejtettünk. Igazából tervben sem volt a kerékpározás, de az időjárásnak köszönhetően életünk egyik legjobb élményét kaptuk. Így vált a balatoni nyaralásunk alapjává a BikeBalaton.

Amilyen szeszélyes mostanában az időjárás, olyannyira kell rugalmasnak lennie a turistának. Rugalmasságunkat pedig mi sem bizonyította jobban, mint az a bizonyos balatoni reggel, amikor a hőmérséklet bizony a meleg nyár helyett az enyhe télre emlékeztetett. Strandolás, mint opció kizárva, így történt, hogy délelőtt 10 órakor mi már ott álltunk a BikeBalaton boltjánál, lehetőségeinket latolgatva. Két felnőtt - egy 7, és egy 1 éves gyerekkel -, akiknek tapasztalat híján csak kérdéseik voltak. Városi vagy versenykerékpár? Miben kéne a kisebb gyermeket szállítani? Merre menjünk, ha sokmindent szeretnénk látni, mégsem szeretnénk lenullázni az energiáinkat rögtön a nyaralás legelején? Szerencsénkre azonban a tulajdonosnak, Zrínyi Attilának minden aggodalmunkat eloszlató, kész, kipróbált válaszai voltak a kérdéseinkre.

Túratippekkel kezdtünk és miután nagyon megtetszett a „kis kör”, vagyis a szántódi révből Tihany, Balatonfüred, Balatonakarattya, Balatonvilágos érintésével Siófok, így már a bicikliválasztás is könnyen ment. Ahogy a tipprepertoár, úgy a kerékpárválaszték is igen széles skálán mozgott. Végül a kisebb gyermek miatt béreltünk egy utánfutót, míg a nagyobb, egy, a számára tökéletesen beállított kétkerekűvel tarthatta velünk a tempót. Kérhettünk volna térképet is, de mi inkább a mobilunkra szavaztunk, amit egy rendkívül stabil, biciklire szerelhető telefontartóban tároltunk. Az ajándék kulcstartó már csak hab volt a tortán. Kellemes meglepetés - kiváltképp a koronavírus évében - az efféle szolgáltatói figyelmesség, és persze mindig öröm a családi kirándulásról szuvenírrel hazatérni. Mielőtt Attila utunkra engedett, még az is kiderült, hogy ha időben megterveztük volna a bérlést, akkor akár a szállásunkra is kihozták volna a bicikliket teljes felszereléssel. Legközelebb majd ezt is kipróbáljuk.

A kirándulás fantasztikusan sikerült, bár záróra után érkeztünk vissza, az a plusz fél óra mégsem okozott gondot, hiszen időben jeleztük a késést. Ezért külön hálásak vagyunk. A bérlés teljes költségét a bringák átvételekor fizettük ki, így túránk végeztével csupán annyi dolgunk maradt, hogy visszaadjuk a járműveket, megköszönjük a teljeskörű szolgáltatást és ágyba tegyük a gyerekeket. 

A 2020-as szezon várhatóan kitolódik, így már egy koraőszi, baráti bringázáson törjük a fejünket. Szinte biztos, hogy legközelebb is a BikeBalaton segítségével fedezzük majd fel a magyar tenger partjait.  

« Vissza

Hírlevél